Hadisen | Till Paris för Barncancerfonden
22518
post-template-default,single,single-post,postid-22518,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Till Paris för Barncancerfonden

HadiCare stödjer genom moderbolaget Hadisen kampen mot barncancer genom att sponsra Team Rynkeby.

Att leva med cancer
Barncancer är en mycket allvarlig sjukdom. Forskningen har kommit långt på senare år, och idag kan man rädda 80 procent av barnen som drabbas av cancer, men sjukdomen är fortfarande den främsta orsaken till sjukdomsrelaterade dödsfall bland barn i åldern 1 till 15 år.

En del av barnen som överlever cancer måste också under resten av sina liva leva med biverkningarna från behandlingen de fått. En del blir sterila, andra måste amputera armar eller ben och en del får så allvarliga hjärnskador att de aldrig kommer att kunna leva ett normalt liv.

Malmö-Paris för 17:e året i rad
Till stöd för kampen mot barncancer körde i år Team Rynkeby till Paris för 17:e gången. Projektet består av 1 900 cyklister och 450 funktionärer fördelade på 48 lokala lag från sexländer.

Pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje land går oavkortat till den lokala barncancerorganisationen i respektive land. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.

År 2017 samlade Team Rynkeby in drygt 83 miljoner SEK till kampen mot barncancer i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna.

År 2018 förväntas summan bli ännu högre.