Hadisen | Till Paris för Barncancerfonden
22324
post-template-default,single,single-post,postid-22324,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22557

Till Paris för Barncancerfonden

Se videon och intervjun med Jonas:

Att leva med cancer

Barncancer är en mycket allvarlig sjukdom. Forskningen har kommit långt på senare år, och idag kan man rädda 80 procent av barnen som drabbas av cancer, men sjukdomen är fortfarande den främsta orsaken till sjukdomsrelaterade dödsfall bland barn i åldern 1 till 15 år.

En del av barnen som överlever cancer måste också under resten av sina liva leva med biverkningarna från behandlingen de fått. En del blir sterila, andra måste amputera armar eller ben och en del får så allvarliga hjärnskador att de aldrig kommer att kunna leva ett normalt liv.

Malmö-Paris för 15:e året i rad

Till stöd för kampen mot barncancer körde i år Team Rynkeby till Paris för 15:e gången mellan den 9-10 juli och den 16 juli. Projektet består av 1 600 cyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från fem länder.

Pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje land går oavkortat till den lokala barncancerorganisationen i respektive land. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.

År 2016 har Team Rynkeby samlat in drygt 81 miljoner SEK till kampen mot barncancer i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna – varav 18,9 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige. Det är hela 37 % procent mer än förra året.

Insamlade medel i miljoner SEK år 2002-2016

diagram

Hadisens medverkan

Hadisen Group deltog vid Stortorget i Malmö och vid Prairie du Cercle Sud i Paris som sponsor och genom cyklisten Jonas Hansson vars resa har kunnat följas via Hadisens Facebook och Instagram-konto. Hadisen Group kommer även att delta som sponsor år 2017.

[rev_slider alias=”hadisenrynkeby”]
Fotografer: Mats Olsen och Gabriella Walmeus

Planeringen inför nästa års cykling är redan igång och närmare 3000 personer har ansökt om en av de 1650 platserna. Hadisen Group ser fram emot ett lyckad deltagande även nästa år.